SEKAPUR SIREH

Salam buat semua. Ini adalah blog ke2 saya tapi blog ini khusus untuk segala himpunan resepi2 yang saya kumpul. Sesungguhnya mengumpul resepi adalah hobi saya hehehe..Resepi2 ini adalah yang saya dapat dari kelas masakan yang saya hadiri, dari kawan2, dari internet, dari majalah dll.Credit untuk semua pencipta resepi.
Saya harap sekiranya anda telah mencuba resepi2 dalam blog ini, diharap sudilah kiranya anda memberikan maklumbalas disini. Sekian.

Saturday, March 5, 2011

BINGKA UBI

sumber : unknown

600 gm ubi kayu parut (tos air )
11/2 cwn santan pekat
1 biji telor
3/4 cwn brown sugar
30 gm butter cair
secubit garam

Cara:
Campurkan gula & santan, kacau hingga larut, masuk ubi kayu, telor, mentega cair dan garam.
Kacau sebati, Lumur loyang dengan butter, tuang adunan.
Bakar 150 C selama 1 jam.

No comments: